Koulukuljetuksien käytännöt

Olemme saaneet kyselyitä koskien koulukuljetuksien käytäntöjä. Alla yleisimmät kysymykset vastauksineen.

  1. Mihin aikaan lapsen tulee olla taksipaikalla?
    Annettu kuljetusaikataulu kertoo, milloin taksi on lapsesi taksipaikan kohdalla. Kuljettaja pysäyttää auton taksipaikalle, ja ajoissa ollessaan odottaa, että kello näyttää lapsen taksiaikaa (ellei lapsi ole tullut jo kyytiin). Mikäli lapsi ei ole sovitussa paikassa annettuna aikana, kuljettaja jatkaa matkaa. Suosittelemme, että lapsi saapuu aamuisin muutamaa minuttia annettua aikaa aikaisemmin taksipaikalleen odottamaan autoa. Iltapäivisin annettu taksiaika on usein sama kuin koulun päättymisaika, jolloin luonnollisesti odotellaan joitain minuutteja, että kaikki ehtivät kyytiin.
  2. Milloin ja miten kyytiperuutus on viimeistään tehtävä?
    Kyytiperuutus olisi suotavaa tehdä Busteri-nettipalvelumme kautta viimeistään tuntia ennen annettua taksiaikaa. Peruutukset välitetään kuljettajan matkapuhelimeen n. 10 minuutin viiveellä. Mikäli kohdalle sattuu esim. yllättävä sairastuminen juuri ennen lähtöä, on kyytiperuutus silti hyvä tehdä, jotta kuski näkee, ettei lapsi ole jäänyt taksipaikalle odottamaan.
  3. Miten voin perua tehdyn kyytiperuutuksen?
    Jo tehtyä kyytiperuutusta ei voi perua Busteri-nettipalvelumme kautta, vaan siitä on ilmoitettava ajojärjestelyymme numeroon 044 765 1234, jotta kyyti voidaan aktivoida uudelleen. Tämä olisi hyvä tehdä viimeistään tuntia ennen annettua taksiaikaa.